Látnivalók

Edelényi Kastélysziget – Edelény (6 km)

edelenyi-kastelyszigetAz edelényi birtokon Jean-François L’Huillier 1716-ban kezdte el a kastély építését, amihez regimentjétől, a Caraffa-ezredtől kért ki kőműveseket, ácsokat és más mestereket.
Az építtető gróf halála után felesége, Marie-Madeleine de Saint-Croix 1730-ban fejezte be a kastélyt. Azt, hogy ki tervezte ezt a stílusában is egyedi épületegyüttest, a kutatóknak a mai napig nem sikerült kideríteniük.

Borsodi Földvár – Edelény (6 km)

borsodi-foldvarA Borsodi Földvár a Bódva partján, Edelény legészakibb részén, természetes szikladombon épült földből és fából a XI. században. A Szent István által kialakított megyerendszer közül, a történeti Borsod megyének volt az első központja és névadója.

A földvár mellett található Borsodi Tájház kiállításain megtekinthető a földvár gazdag régészeti ásatási anyaga, és megismerhetjük történetét. A vár területe történelmi emlékpark, kulturális rendezvények színhelyéül is szolgál.

Cím: Edelény, Váralja utca
Telefon: +36 30 628 3007

Diósgyőri Vár – Miskolc (30 km)

diosgyori-varA diósgyőri vár egy középkori vár a történelmi Diósgyőr városában, ami ma Miskolc egyik városrésze. A jelenleg álló várat valószínűleg IV. Béla várépítési kezdeményezése után kezdték építeni; ekkor még ovális alaprajzú, egy kerek toronnyal rendelkező épület volt, melyet sokszögű külső vár vett körül.

Cím: Miskolc-Diósgyőr, Vár u. 24.
Telefonszám: 46/533-355
Nyitva tartás:
Máj. 1-szept. 30.: H-V 9-18;
okt. 1-ápr 30.: H-V 9-17

 

Miskolc-tapolcai barlangfürdő – Miskolc (30 km)

barlangfurdoA Barlangfürdőben különböző medencék, zuhanyozók, kádfürdők várják a vendégeket. A víz gyógyító hatása betegek és egészségesek számára egyaránt regenerálódást nyújt. A fürdő előtermének szétnyitható üvegkupolája alatt kellemes környezet fogadja a belépőt; díszkúttal, márványszoborral, pálmafákkal, kényelmes ülőhelyekkel. Természetesen van büfé is.

Cím: Miskolc, Miskolctapolca, Pazár sétány 1.
Telefonszám: 46/560-030
Nyitva tartás:
H-V 9-18,

Miskolci Állatkert és Kultúrpark – Miskolc  (30 km)

vadasparkCsodálatos erdei környezetben, sok látnivalóval várja látogatóit az 1983 óta működő és vadaspark néven megismert Miskolci Állatkert. Írásos feljegyzések bizonyítják, hogy 1355-ben már királyi vadaskert működött a Csanyik-völgyben. A lakossági összefogással létrejött állatkert a legrégebbi múltra visszatekintő állattartó hely hazánkban.

 

Anna Mésztufa Barlang – Miskolc (30 km)

anna-barlangEgyedülálló látványosságot nyújt a lillafüredi Anna mésztufa-barlang. Különlegessége nevében van, miszerint mésztufában, s nem a szokásos kemény, tengeri eredetű mészkőben keletkezett.

Cím: Miskolc, Lillafüred, Erzsébet sétány 1.
Telefonszám: 46/334-130
Nyitva tartás:
Ápr. 15-okt. 15.: H-V 9-17;
okt. 16-ápr. 14.: 9-15

 

Baradla Barlang – Aggtelek (50km)

Aggtelek-barlangA Világörökség részét képező felszín alatti világ legjelentősebb képviselője a 25 km összhosszúságú Baradla-Domica barlangrendszer, melynek 5,3 km-es szakasza a Domica-barlang, Szlovákiában található. A több bejárattal nyíló Baradla nemcsak a térségnek, de hazánknak is legkiemelkedőbb – legrégebben kutatott, legismertebb, képződményekben leggazdagabb – barlangtani értéke, amely a múlt században a világ második, 1965-ben a nyolcadik, 1969-ben a tizennegyedik, 1973-ban a huszadik leghosszabb barlangjaként tartották nyilván.

 

Szalajka völgy – Szilvásvárad (50 km)

szalajkaA Szalajka-völgy Magyarország egyik legnépszerűbb kirándulóhelye. A Bükk-hegység lábánál, a heves megyei Szilvásvárad határában, Egertől 25, Budapesttől 160 kilométerre található. A völgy a Bükki Nemzeti Parkhoz tartozik, és messze földön híres természeti érdekességek és látványosságok otthonául szolgál. Ilyen például a Fátyol-vízesés, a Szalajka-forrás, az Istállós-kői-barlang, az Erdei Múzeum, valamint a Szilvásváradi Erdei Vasút (kisvasút).

 Galéria

Ingyenes szolgáltatásaink

Saját parkoló (kamerával felügyelt parkolóhely: 10 db)
Lift
Wi-Fi használat
Konyha használat
Kerti konyha használat
Finn-infra szauna
Jakuzzi (2db 6 személyes)
Napozókert
Bográcsozási lehetőség
Grillezési lehetőség
Szalonnasütési lehetőség
Kemence használat
Ingyenes faszén és tüzifa használata
40 férőhelyes filagória
Akadálymentes kert
Ingyenes csomagmegőrző